PRIMAIDEE.NL

uw tevredenheid is onze reclame

VC Sneek heren 3 Column

Even dacht Douwe dat hij geen vrienden meer had. Waar blijven ze nou, die teamgenoten van mij. Maar in geen velden of wegen was er een te zien. Dan maar een telefoontje plegen – waar blijven jullie, waar blijf jij, was het  tegen antwoord. Het misverstand was snel uit de lucht. Douwe stond in de verkeerde hal.

De hal waar het wel moest gebeuren was de Sneker Sporthal. Hier stonden de nummers 8 en de nummer 2 tegenover elkaar. De nummer twee, vc DAS was in dit duel favoriet en wist dit dan ook waar te maken. Met 1 tegen 3 verloor Sneek de wedstrijd. Maar een wedstrijd die wel een echte wedstrijd werd. Als toeschouwer was het dan ook een prachtige wedstrijd om te zien. VC Sneek speelde top. Dat het nu kwam omdat er weer serieuze dreiging op de bank zat, weliswaar nog in zijn gewone kleding, maar misschien was dit al voldoende, en ook Oscar begint als spelverdeler het aardig door te krijgen. De opstelling die Marcel had gemaakt moest volgens zijn berekening binnen een uur klaar zijn, niet als winnaar maar als verliezer van het veld lopen. Dit was een wat vreemde theorie maar op een of andere manier zag je dat de heren hierdoor in de juiste stemming kwamen. Als in de eerste set de mannen van Sneek in een paar luttele seconden op 1-5 achter stand komen zie je Faber op zijn beurt denken, het zal toch niet uitkomen? Maar het kwam niet uit. Sneek begon op het einde van de set uitstekend te spelen. De lange aanvallende ballen van Douwe in het achterveld van DAS, en het verdedigende werk van de andere heren, leverde punten op, iedereen kwam op stoom. Het was wel te laat voor de setwinst maar een uitstekende opmaat voor de tweede set.

In de  tweede set trok Sneek de goede lijn door. Das kwam serieus onder druk te staan en moest alles uit de kast halen om het verrassend goed spelend Sneek  bij te houden. Oscar kon de aanvallers uitstekend sturen, je moest zelfs op letten als mede speler dat je de bal niet onverwacht zou krijgen. Dit overkwam Rob dus ook, hij kreeg een ”fantastic ten” aangespeeld maar lette niet goed op. Het enige wat Berger kon doen, was een lullig bovenhands balletje spelen terwijl dit een dakbal waardige setup was. Sneek kreeg in deze set, 3 setpunten, om de stand gelijk te trekken. Ook Bert kreeg zijn kansen op buiten om de winnende te slaan. Maar de druk werd hem schijnbaar te hoog en het enige wat hij raakt was het net. De heren van Das winnen uiteindelijk toch de set. 26-28.

Met een 0-2 achterstand gingen de heren van Present Time verder. U kunt dus wel nagaan dat het uur van Marcel allang om was. Sneek speelde ongekend. Das werd volledig weggespeeld in de 3e. De Snitsers toonden slagkracht, vd Heij nam iets gas terug en Rob deed er wat gas bij. Met mooie 3 meter aanvallen deed Berger waarvoor we hem hebben aangenomen, scoren. Sneek won soeverein de derde set en bracht hiermee de spanning volledig terug. De vraag was natuurlijk, zit er meer in het vat. Vc Sneek speelde nu twee sets top en konden ze dit volhouden. Een ding kon de man in burgerkleding op de bank wel constateren, dat het op mid nog wel moeizaam ging, maar daar komt gelukkig op korte termijn verandering in als hij volgende week weer binnen de lijnen komt. De vierde set bracht niet wat het moest worden. Niet dat Sneek slechter ging ballen maar bij Das ging het beter lopen. De laatste set ging dan ook naar de gasten. Uitslag 1-3. Maar zeer tevreden kan door het vertoonde spel naar volgende week worden uitgekeken. Dan spelen de Time boys uit tegen Covos.